Категории
Добре дошли в Пожелай ми

Добре дошли в света на Пожелай ми!

                     ¸.✫° *  ღ * °✫.¸

Забавлявайте се и усмихнете деня си :)
В случай, че сте усетили невероятно привличане, като мечка към богатствата на боровинкова пътечка, и няма начин как да устоите, то пишете ми на contact@pozhelaimi.com и се считайте за абонирани за всяка нова свежинка
А може пък просто да напишете и някоя добра дума

Емоции от тук и там

 

Привет, свежинкари :)

Тук ще ви споделям някои кратки размисли и страсти по мои шарени и черно-бели преживелици.
Enjoy

 

 

✿*°¨  ¨°*✿

11.09.2017 г.

Седнах в заведението с тази гледка.
След половин скумрия време зад мен се настани млада немскоговоряща двойка. Не знаех, че този език може за звучи така мелодично. Толкова влюбено.
След 5 резена домати срещу мен седна възрастна двойка. През повечето време смълчана.
След няколко маслини и половин глава лук започнах да пея. Всичкото, което се лееше в заведението - Тони Димитрова, Лилито, Тоника, Емил Димитров и всякаква друга Бг класика. А аз пея ли пея. И си клатя подпрените на оградата крачета, и цялото ми тяло се понася в ритъм.
И, о!
Заслушвам се от двете си страни - ония младите сладури направо си трептят един на друг, а жената срещу мен запя на мъжа си.

Такива работи по морето.

Обедна пролетна емоция

 
 
✿*°¨  ¨°*✿

 

11.07.2017 г.

Стъпвах със самодивската си лекота и всичката си напъпила младост из юлските треви на Младост. Бялата ми рокля се носеше като прозирно сияние из пътечките и събираше полепнали опиянения. И тогава срещнах най-голямото от тях. Винаги има една точка, в която посоката се обръща. Случи се на плочката, преполовяваща разходката ми на Ммммм, колко е хубаво и Трябва да се връщам. Срещнах ги така - тя го галеше, а той не бързаше. Нямаше часовник и не изчезва загадъчно на никъде. Той разполагаше с цялото време на света. И беше цялото време на света. Нямаше начин да ги отмина. Попитах ги – заедно са от една година. Срещнала го е в един магазин. Само като ги гледах се превърнах в едно голямо сърце. Попитах момиченцето дали може да пипна приятеля й. Тя пък само това чакаше. Зарових лакоми за пух пръстчета и ненаситно обходих телцето му. Вече нямаше никаква сила, която да ме спре, но все пак от устата ми излезе нещо като Може ли да го гушна? Тя пък само това чакаше. И го поех в прегръдките си. Белия пухкав заек.
 
И заекът ме превърна в прегръдка.
 
Ей такива обичливости днес °•~♡~•°
 
 
✿*°¨  ¨°*✿
 

10.06.2017 г.

Тръгвам за дърворезбата. По пътя от моята стая към входната врата в ръката ми попада калъфът на цигулката заедно с всичкото съкровище вътре в него. И тогава, в един-единствен момент, някак го реших. Почти трепереща, превъзбудена от решението си, се отправям към ателието по дърворезба. То се намира на едно много емоционално място - Женския пазар. Влизайки в него попадаш в епицентъра на емоционалната сбирщината на няколко различни свята. Едновременно вибрираш във всичките етапи от човешката (а може би не само) еволюция. Интересно е. Любопитно е. Опознаващо е.
Та там в църквата, в центъра на епицентъра, е мястото, в което под звуците на Classic FM се размятат в чудни валсове чукове и длета. И някакви хора помежду тях.
Реших да изненадам Майстора на църковната дърворезба с едно скрибуцане на живо. Влизам в ателието и ха! - имам си публика от двама - майстор и чирак. Като видяха цигулката се развълнуваха като песен на пролетен водопад. А пък аз... по моя гърб се изливаше друг водопад, ръцете ми трептяха като момини сълзи срещнали допира на вятър, мисълта ми трескаво започна да разхвърля някакви ноти. Пфуф...Не съм свикнала да свиря без Елфа до себе си. Пфуф... Почнах. Излезнаха някакви звуци, които най-общо мога да определя така: ако си със затворени очи, ще се зачудиш ЗАЩО ЗА БОГА НЯКОЙ НЕ ВЗЕМЕ ДА СМАЖЕ ТАЯ ВРАТА?!
А Лоте беше доволна.
Направих втори опит. Пфуф... Друго си е да има тук един елф. Пфуф... Втори опит. Почти заприлича на мелодия. Ако се напънеш, ще си почти евентуално напълно може би твърде вероятно сигурен, че е мелодия. А Лоте... Лоте сияеше Каза, че било по-хубаво от Classic FM-а:
Л: Та това тук е на живо, а онова там е запис

Прекрасна е тази жена! По-късно, когато си тръгвам и ми казва:
Л: Ти идвай пак с цигулката, когато имаш възможност.
Аз: Само да понапредна малко и ще дойда пак с нея.
Л: А! Не е необходимо. Може и преди това. То е хубаво. Много е хубаво.

Такива обичливости днес

 

✿*°¨  ¨°*✿

08.04.2017 г.

А пък Сашко много ми хареса картината. Каза, че е много красива :D
Добре де - не беше точно така и толкова ясно и отчетливо.

Та... Излизам си аз от рисунката и виждам главата на Сашко надвесена над нея. Погледът му беше прикован и за момент нищо друго не съществуваше. Не че картината ми е толкова красива. Не. Сашко е толкова красив. В един момент ме вижда и мен.
С: риснктаемгохубва
Аз: Какво, Сашко?
С: ринкатаеногохуава
Аз: Какво? Не те разбрах, Сашко.
С: рисункатаемногохубава

С едно кратко почти незабележимо завъртане на очите (не знам защо, но това понякога ми помага да мисля...) разделям изстреляните наединдъхдуминасашко и едновременно с това засиявам като милион светулки в сърцето на Стара планина, танцувам като шаман, изкатервам Еверест, преплувам Ламанша. Всичковединединственмиг. Ето това предизвика в мен Сашко. Сашко е от ония деца, които са толкова дейни и бързи в заниманията си, съответно и в говоренето, че е трудно да им задържиш вниманието на едно място, в един елемент не за по-дълго или дълго, а за малко над краткото време. Лесно отскача от 1 на 3 и дори не е разбрал, че съществува и нещо като 2. Но пък вижда всички хора. Забелязва действията им. Общува с всеки и иска да разбере всичко. Затоваимногобързопита и въобщеговори и всичконаединдъх с пламтящонесекващолюбопитство.
Остава само да го разбереш. Няма как да не се влюбиш в сърцето на това дете.
Сашко на 8 години ми каза, че картината ми е много хубава.
Аз: Сега и на мен ми харесва повече.
С: Аматяипредибешемногохубава.

Първо си помислих, че той не ме е разбрал - че сега заради него я виждам с други очи. После осъзнах, че аз не го разбрах. Е, не знам как не си намокрих рисунката.

В този момент Теди категорично излиза от своята рисунка с думите: Госпожо, приключих. Къде са бонбоните?

Пфуф! Що пък и аз не знаех за тия бонбони, ами си облякох якето?!

Такива обичливости днес
 
Рисувам с акварел
 

Тук ще намериш картината завършена ==>>> Първият ми акрил
 

✿*°¨  ¨°*✿

30.03.2017 г.

Влизам в магазинчето - задължителният ритуал по водоснабдяване преди урока по цигулка. Момичето пред мен усилено рови из чантичката си, за да извади всички възможни стотинки. На тезгяха я очаква сладолед. Очите ú - разкъсват опаковката, ръцете ú - бесни металотърсачи. Най-сетне достигна желаната сума, грабна го и излезе навън. Точно преди да затвори вратата зад себе си се върна и ме заговори:
 
М: Госпожо, а Вие ми приличате на учителка по музика.
Аз: Ха! Ами още не съм. Ученик съм.
Точно ще затваря вратата и пак се връща:
М: А! Ами от кога учите?
Аз: От януари месец.
М: Тази година ли?
Аз: Да, тази година.
М: Значи съм по-напред от Вас!
Аз: Ааааа!!!! А как пък така реши?
М: Ами аз уча от март. Миналата година!
Аз: Ама това не означава, че си по-напреднала от мен! Аз пък може много бързо да се уча. Може пък да взимам няколко урока наведнъж.
 
Като че ли момичето поразмисли над това и изглежда някак реши, че не може да е точно тъй. Затова пък продавача се намеси:
 
Пр: Хайде, Ани, следващия път носи цигулката и да я видим таз работа.
Оказа се, че Ани (която изглежда да е в четвърти илинещотакова клас) не може да дойде с цигулката, защото била на училището.
 
Добре, Ани! Затова пък аз тази седмица ще гледам да имам четири урока, пък ще видим на следващия сладолед кой как е!
 
Ей такива обичливости днес °•~♡~•°

 

✿*°¨  ¨°*✿

24.03.2017 г.

Днес е така...
Обедна почивка. И аз във нея. Градинка в Младост. И аз - отново в нея. Разхождам се с наслада сред птичи песни, свенливо набъбващи пъпки и лежерно разстилащи се по поляната слънчеви отблясъци. Тревата вече не играе на криеница и бавно, но стабилно се надига от скривалището си.
И точно тогава го видях. Беше клекнал на земята, вложил цялото си внимание в някакво активно занимание. Парти шапката му беше здраво пристегната. Доближавам го и виждам как ръцете му грижливо и с голямо внимание се движат наляво надясно върху една от десетте прилежно наредени тухли. Поглеждам го. Той вдига глава и очите ни се срещат. За секунди. Но достатъчно време, за да пожелае да изрече "Ние имаме магазин.".
Спирам. Връщам една крачка назад.
Аз: Кои вие?
М: Аз и приятелката ми.
Оглеждам се. Няма друго физическо присъствие наоколо. Това момче ме грабна <3 Може би е някъде в предучилищната или нещо подобно.
Аз: Какво продавате в магазина?
М: Е, той е наужким.
Аз: Ама мен ме интересува. Може да си харесам нещо и да си го купя.
М: Ами ето - продаваме тебешир, намазан със здравец! :D
Тебеширът е една от онези ронящи се червеникаво-оранжевикави тухли, а върху нея се бяха разстлали зелените мъхчета на здравеца.
Аз: Еееехххх, че интересно! Не съм виждала друг да продава нещо подобно!
М: Ами, да. Различно е :)
Аз: Може ли да го взема да го подуша?
М: Дададададада
Поех тебешира в ръцете си и го поднесох към другите си сетива. Ароматът на тухла с настърган здравец направо ме разтвори във въздуха <3 Съществото ми запърха в танца на доволството. И пак, и пак, и пак! Душках си на воля и видях, че и момчето лети до мен °•~ <3 ~•°
М: Ако искате, си я вземете.
Аз: Ами, аз сега отивам на работа и няма да ми е удобно да я занеса там.
М: Добре. Може за я вземете като се върнете от работа.
Аз: Благодаря <3
М: <3

Обедните почивки не са за стомаха. Те са за душата.

Обедна пролетна емоция

 

✿*°¨  ¨°*✿

14.01.2017 г.

Йеееееее :D ღ Прекрасен ден, Пре-Кра-Сен! ღ
Днес ми беше първият урок по цигулка ღ Влюбена съм, влюбена съм в нея ღ И усещам, че ще ни бъде заедно, ще сме супер мега гига синхронната и мелодична двойка ღ
Не съм сигурна дали помня кое е Ла, кое е Ми, запомних кой е Флитстоун, но му забравих нотата...
А знаете ли колко животни има в една цигулка? Днес се запознах с 3 от тях - жаба, магаре и кон. Не знам дали има още фауна по инструмента, но има време да разбера :D
А на всичкото отгоре преподавателят ми е елф! Истински жив елф, който можеш да щипнеш ღ Не съм му го казала още (нито съм го щипала). Реших да не е точно на първия урок. На втория по става.
 
Ето ме и в действие в музикалното читалище "Академик Андрей Стоянов":
 
Урок по цигулка


✿*°¨  ¨°*✿

16.12.2016 г.

Значииииии, да ви кажа, че днешният ми работен ден започна с двама черно-бели и един бежов.
Тръгвам си за работа аз и преди да завия за метрото срещам първия черно-бял. Като се изправи на задните си лапи и като подпре предните си на мен и ми е почти до раменете
Попита ме с игрив поглед, а аз му отговорих с още по-игрив "Да ". И тогава... направи върхушка с опашката си, изправи се, подпря меките си лапички с нерязани нокти на мен и зарови главата си в ръкава ми. Рови, рови, рови, все едно там е най-апетитния му залък.
Не. Не съм си изпрала още якето. Оставила съм си да се ветреят там едни дълги черно-бели косми-знамена.
След метрото срещам другия черно-бял. Той се насочи към крата ми. Мъркането му завибрира по цялото ми същество и стигна до връхчетата на косата ми
Не. Не съм си изпрала още дънките. Оставила съм там да ме повиват черно-бели космалаци като губер.
А другият развеждаше куче. Минавайки през храстите на едно диво обрасло междублоково пространство, си мислех за първите две срещи. Някъде тогава между крясъците на свраките ме застигнаха и неговите думи: Ееееехх, колко е хубаво да видиш усмихнати хора още от сутринта. Чак тогава видях дядото. Очевидно говореше на мен. Кучето му задълбочено си душеше някаква буца пръст. И тогава отново грейнах. Мисля, че по-ярко отпреди, защото видях, че и той усили сиянието си. Поръси ме с благопожелания. И аз него. Посях ги в себе си и продължих.

✿*°¨  ¨°*✿
 
Още ще Емоции от тук и там ще намерите в статиите по-долу.
 
С радост,
Деница
 
¸.✫° * ღ  * °✫.¸
 
А, ако желаеш най-новите творения да получаваш,
със стихове, поздрави и други свежинки
сърдечно да се забавляваш,
смело заяви, че желаеш всякакви "pozhelaimi" хубавини
на e-mail contact@pozhelaimi.com
или направи своя регистрация -> тук :)

 
 
 

 

Подробно

Показване: Списък / Икони
Показване:
Подреждане по:
Бродерия Всеки ден съм нови цветове - # Бр-00005
Бродерия Всеки ден съм нови цветове Раста. Всеки ден съм ново начинание. Всеки ден съм нов..
69.00 лева с ДДС
Бродерия Дом - # Бр-00009
Дом ~ Бродерия Да бъде светлина в душата ти. Да бъдат бистри мислите ти. Да бъде уют прег..
48.00 лева с ДДС
Бродерия Книгоразделител Цъфнало дърво - # Бр-00001
Книгоразделител Цъфнало дърво Всеки път разцъфвам, когато разгърна любимото си четиво и прон..
26.00 лева с ДДС
Бродерия Музиката в мен - # Бр-00013
Музиката в мен ~ Бродерия Животът е Музика. Музиката е Живот. Всяка нота създава нова В..
0.00 лева с ДДС
Бродерия Цветето вътре в мен - # Бр-00004
Бродерия Цветето вътре в мен Как преживяваш дъжда? Какво отмива и разкрива вътре в теб? Ка..
55.00 лева с ДДС
Базирано на 1 коментара.
Бродерия Цъфнала пролет - # Бр-00003
Бродерия Цъфнала пролет Тя е в душата ти? Тя е в кръвта ти? Обожаваш я и не искаш да се ..
48.00 лева с ДДС
Базирано на 2 коментара.
Дърворезба Живот # Д-00022
✿*°¨ Дърворезба Живот¨°*✿ Пожелавам ти в градината на твоята душа ежедневно да расте и и..
87.00 лева с ДДС
Дърворезба Оренда Енергийно балансиране # Д-00019
✿*°¨ Оренда Енергийно балансиране ¨°*✿ Първият път, когато изработих оренда, бе по желание..
54.00 лева с ДДС
Дърворезба Оренда Любов # Д-00011
✿*°¨ Оренда Любов ¨°*✿ Благодаря Благодарност е първото усещане, което ми донесе тази д..
55.00 лева с ДДС
Дърворезба семейна табела Генови # Д-00016
✿*°¨ Дърворезба Семейна табела Генови¨°*✿ Да бъде благодатна почвата за делата ви. Подбирай..
0.00 лева с ДДС
Дърворезба семейна табела Грозеви # Д-00017
✿*°¨ Дърворезба Семейна табела Грозеви °*✿ Светлина да изпълва дните ви, обичта блажено ..
0.00 лева с ДДС
Дърворезба семейна табела Иванови # Д-00018
✿*°¨ Дърворезба Семейна табела Иванови °*✿ Желая ви го от сърце: С чисти мисли и добр..
0.00 лева с ДДС
Дърворезба семейна табела Петрови # Д-00012
✿*°¨ Дърворезба Семейна табела Петрови ¨°*✿ Като дарено зърно на тази земя носиш в себе с..
0.00 лева с ДДС
Дърворезба семейна табела Ружеви # Д-00009
 ✿*°¨ Дърворезба Семейна табела ¨°*✿ Замисляли ли сте се как може да изглеждат 29 часа о..
0.00 лева с ДДС
Базирано на 6 коментара.
Дърворезба табела ~ Вила Бонбоново ~ # Д-00013
✿*°¨  Вила Бонбоново ~° • . • °~ Дърворезба табела  ¨°*✿ Мило Семейство, Да бъд..
0.00 лева с ДДС
Дърворезба Утро # Д-00020
✿*°¨ Дърворезба Утро ¨°*✿ Бог прави ни подаръци ежедневно - цветя, докосвания, ухания,..
108.00 лева с ДДС
Картина Акрил ~ Във себе си. Във Теб. - # К-00005
Във себе си. Във Теб. ~° •  ღ • °~ Картина акрил   Всяка моя клетка към Тебе ..
88.00 лева с ДДС
Картина Акрил ~ Миг # К-00003
`⋎´ Картина Миг `⋎´   Аз съм вечност и мигновение, Нежен полъх. Ново измерение. ..
88.00 лева с ДДС
Картина Акрил ~ По реката. - # К-00006
По реката. ~° •  ღ • °~ Картина акрил   Роден като притегателен център на люб..
88.00 лева с ДДС
Картина Акрил и Масло ~ Двама - # К-00010
Двама ~° •  ღ • °~ Картина акрил и масло   Картината е поръчка за сватбен подарък..
0.00 лева с ДДС
Картина Възраждам се. Аз съм. Огън. Земя. Въздух. Вода - # К-00002
Картина Възраждам се. Аз съм. Огън. Земя. Въздух. Вода.   Със всеки изгрев от новия..
128.00 лева с ДДС
Картина Масло ~ Прилеп - # К-00009
Прилеп ~° •  ღ • °~ Картина масло   "Прилеп? Защо пък точно прилеп?" ще кажете. ..
130.00 лева с ДДС
Картина Масло ~ Пролет в крилата - # К-00007
Пролет в крилата ~° •  ღ • °~ Сивогръд ширококлюн ~° •  ღ • °~ Картина масло   ..
130.00 лева с ДДС
Картина Първият ми акрил - # К-00001
Картина Първият ми акрил   Първият ми акрил. Срещахме се няколко пъти. По едно и същ..
0.00 лева с ДДС
Базирано на 1 коментара.
Тениска Лилията в мен цъфти # Т-00003
Тениска Лилията в мен цъфти Размер: S (леко по-голям от стандартните S), 36 см рамене, 49 см..
32.00 лева с ДДС
Тениска Морето в мен # Т-00005
✿ Тениска Морето вътре в мен ✿ Душата ти е лято и безброй разпръснати милувки. Душата ти ..
32.00 лева с ДДС
Тениска Птички на жица # Т-00002
Тениска Птички на жица   Те имат различна гледна точка. Те обичат нестандартното. ..
32.00 лева с ДДС
©Copyright 2015. Powered by OpenCart